Värdighet

Det finns en sak som är väldigt viktig, när det kommer till det mesta i livet. Och det är att aldrig ta någon eller något för givet. Jag tror (läs: vet) att vi tänker alldeles för lite på det.

Ta inte förgivet att allt du har alltid kommer att finnas där, en dag kan allt tas ifrån dig och då måste du stå på egna ben. Vad gör du då? Ta inte för givet att saker du gör inte kommer att få konsekvenser, för det kommer det, förr eller senare. Ge dem du älskar något mer värdigt än detta. Personer du tycker om förtjänar mer än så. Och även om personen man utsätter något sådant för inte betyder lika mycket för en längre som förr, så borde man faktist tänka omvänt. I efterhand kommer du inte kunna få det ogjort, hur mycket du än vill. För att hålla en relation till någon stark, så måste du även vårda den. Man kan inte bara ta, utan man måste även ge.

Varför skriver jag det här? Jag sitter inte här och kastar skit på alla som någonsin gjort mig illa, det vore orättvist. För jag är inte oskyldig själv, och det är jag mycket väl medveten om och inget jag tänker sopa under mattan, och jag skäms oerhört mycket för att jag betett mig på detta vis. Jag skulle kunna göra nästan vad som helst för att få vissa saker ogjorda. Människor jag älskar eller älskat som förtjänat så mycket bättre. Jag har utsatt både mina föräldrar och några vänner för detta. Jag vet hur det känns, både ta för givet, och att bli taget för givet. Och det gör jävligt ont.

Så tänk efter innan du gör handlingar du kommer ångra. Tänk ett steg längre. Vill du verkligen göra dina närmsta så illa, vill du verkligen göra dig själv så illa? Det kan vara många små saker, en enda stor sak.. Dina föräldrar, din pojk-/flickvän, dina syskon, dina vänner, och även du själv förtjänar så mycket bättre.

Det finns anledningar, men det finns inga ursäkter.


PF

"There is no dark side of the moon really. Matter of fact it's all dark."

RSS 2.0